Požar u svlačionici Medveščaka

 

Ususret utakmici u Mađarskoj požar je rano jutros poharao svlačionicu zagrebačkih Medvjeda u Domu sportova..

 

Zagrebački Medvjedi u sklopu 8. kola lige EBEL gostuju u mađarskom Szekesfehervaru kod Albe Volan 19. Utakmicu će i ovog puta propustit ozlijeđeni Mato Mlađenović i Marko Lovrenčić, kapetan Alan Letang koji još uvijek boluje od želučane viroze te Mike Prpich, kažnjen zabranom igranja na tri utakmice.

No, Medveščakovim poteškoćama ovdje nije kraj. Naime, jutros (02.10.2009) u 06:31 sati izbio je požar u svlačionicu Medveščaka u Domu sportova koji je oštetio veći dio opreme igrača! Gašenju požara prvi su pristupili dežurni djelatnici dvorane, a ubrzo su stigli i vatrogasci. Požar je u vrlo kratkom roku nakon što se oglasio protupožarni alarm dvorane lokaliziran te vrlo brzo ugašen no ipak je uspio oštetiti veći dio opreme igrača. Požar je uzrokovalo neugašeno električno sušilo za opremu koje je zapalilo tepih, a požar se zatim proširio se na ostatak svlačionice i opremu igrača.

Menadžment lige EBEL, unatoč nastaloj situaciji, nije prihvatio zamolbu zagrebačkog Medveščaka da se zbog požara i oštećene opreme odgodi početak ili datum održavanja današnje utakmice.

 

Preuzeto s Sportnet.hr

Upravo ono što je zanimljivo u ovoj vijesti staroj preko dvije godine je slika kacige koju vidimo.

 

Vatrogasna kaciga profesionalnih vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Zagreb, potpuno funkcionalna, idealan je poklon za sve klince koji vole Medveščak i vatrogasce, a takvih je puno. Napravljena je od posebnog materijala koji svjetli u mraku.

Potpisana od igrača iz sezone 09/10 i nošena od strane vatrogasca iz ekipe koja je sudjelovala u gašenju požara u svlačionici Medveščaka.

 

Dobrotom i susretljivošću zapovjednika i vatrogasaca JVP Dubrava, ova kaciga nam je donirana i bit će ponuđena na aukciji.