OBJAVA 11.03.2012

Popis/opis obitelji za koje skupljamo pomoć

 

Obitelj H.

Obitelji H. broji osmero članova obitelji, a od toga petero malodobne djece. Djeca su stara 9, 10, 12, 14, i 17 godina, mama je nezaposlena, baka je stara i bolesna, a otac boluje od šizofrenije. Žive u iznimno teškim uvjetima, u trošnoj i dotrajaloj kućici.

 

Obitelj L.

M.L. sa 13-godišnjim sinom i starom i bolesnom majkom živi od socijalne pomoći i dječjeg doplatka u skromnim stambenim uvjetima, bez sanitarnog čvora u kući iz koje će morati iseliti, jer je ista u procesu prodaje zbog ovrhe banke, te će se naći na ulici bez i ovog skromnog krova nad glavom. Majka je bolesna na srce, ima vodu u plućima, prima inzulin, a M.L. je slabo fizički pokretna zbog bolova u kuku, a u međuvremenu je pretrpila i moždani udar.

 

Obitelj U.

U obitelji U. majka je nezaposlena i bolesna, a otac ima malu plaću, koja je velikim djelom opterećena kreditima. Imaju troje malodobne djece, dva dječaka od 11 godina, i djevojčicu od 3 godine. Zbog iznimno niskim primanja oskudijevaju u svemu.

 

Obitelj L.

Obitelj L. broji devet članova od kojih je petero djece na roditeljskoj skrbi. Jedna kćer pohađa fakultet, dvije djevojčice idu u školu, dok najmlađa kćer ima 6 godina. Sin ima 20 godina i boluje od epilepsije zbog čega ne može pronaći adekvatan posao. Majka je također nezaposlena, a otac je u invalidskoj mirovi, nesposoban za rad, te ostvaruju jako niska primanja. Najstarija kći je udana, i također živi u iznimno teškim uvjetima, i ona i muž su nezaposleni, imaju djevojčicu od 2,5 godine, a uskoro očekuju još jedno dijete.

 

Obitelj G.

I.G. samohrana je majka dviju djevojčica, i trenutno je nezaposlena. Žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, a trenutno su zbog pogreške u papirologiji ostali bez pomoći na nekoliko mjeseci.

 

Obitelj B.

Obitelj B. ima dvoje malodobne djece, otac je nezaposlen, a majka je zaposlena u drvnoj industriji i ima jako niska primanja, koja su djelomično opterećene i kreditom za stan u kojem žive.