DNEVNIK JEDNE NAVIJAČICE: Prvi dan u Puli

Panem et circenses

by Bojana Consigliere Radaković

Subota je, prošlo je 2 u noći...

Nemrem spavati...

Sve je bilo dobro do tekme...

 

Putovanje je prošlo brzo uz smijeh i šalu mojih suputnika. Brzinsko iskrcavanje, presvlačenje u toge i pravac Arena. I onda, znana lica, svi u togama i pada jedno „milenijsko“ fotkanje, a onda kreće zasutavljanje ljudi, pa se foto sesion nastavlja. Da smo naplatili svaku fotku ljudi koji su se htjeli fotkati s nama mogli smo pokriti dio troškova. Ili barem trošak pive, koja je bezobrazno skupa 20 kn, a i voda je isto toliko... „Popularne“ cijene.

 

Ispred arene gužva, a pogreškom organizatora i umjereni kaos. Krivo označavanje ulaska na pojedine tribine stvorilo je nepotrebnu gužvu i nervozu. Napokon, nalazimo naš ulaz i mjesta... Ali, ništa od tekme. Rolba na ledu, koji više liči na poveću lokvu vode nego led za tekmu. I svako toliko obavijest o pomicanju termina... Gledamo led i teško nas je uvjeriti da bu se tu ipak nekaj odigralo večeras. Već je u kombinaciji i dupli program u subotu. Niš, nije za biti na tribini, selimo se ispred, pored šank linije. I onda, napokon u 22:35 počinje tekma.

 

O tekmi bolje da niš ne govorim. Totalno smo izgubljeni. Nije Olimpija toliko bolja, koliko smo mi loši večeras bili... Prve dvije trećine kao da nas je nekaj otelo...Buđenje u trećoj nije na žalost donijelo preokret rezultata. Ali, barem sam malo odahnula kad smo dali prvi gol. Ne bi baš bilo lijepo da nam se doma desi takav shotout... Ne znam, uvijek velim, trebamo čekati da se uigramo, ali nekako mislim da je ovaj rezultat posljedica rastrganosti ekipe u proteklih nekoliko dana. Znam da su obveze prema sponzorima svetinja, jer kako bi jednom Knjaz rekao „Dragi sponzori, Bog Vas blagoslovio“, ali dečkiju je bilo posvuda...Ne znam koliko je to utjecalo na prikazano večeras. Glasnice su poderane, navijamo i kad gubimo, nema predaje.. Na žalost, bodovi odlaze, moram priznati neplanirano, u Ljubljanu.


A mi.. Mi odlazimo na spavanje, sa nadom i vjerom da će u nedjelju biti bolje i da ćemo se sa barem jednom pobjedom vratiti doma.


Bonum nocte...

UN patriciji i plebejci