Brojevi prošlosti

by Beren Erchamion

Ljeto je najbolje vrijeme u godini: sunce, more, plaža, tulumi, komadi... Jedini problem može biti ako si hokejaški navijač i ljeto ti služi samo kao ispušni ventil u kojem pomoću raznih pomagala ubijaš vrijeme dok malo ne zahladi i ne počne najbolji sport na svijetu. Uf, još samo malo, pripremne su utakmice tu. Momčad je već lagano složena i dok su neki umirali od vrućine sunca, neki drugi su gledali i čekali da (ljudi čiji je to posao), zapale atmosferu objavljivanjem kapitalaca.. da, da, KHL je tu. Još možda nismo ni svjesni, ali za 12 dana ćemo to doživjeti.

 

Ipak, moramo biti iskreni i reći da nas je to točke gdje sada stojimo, doveo mukotrpan put kroz razne manje ili više manje uspješne lige nakon raspada Jugoslavije. Možda je to nekima šok, ali hokej i Medveščak u Zagrebu su postojali i prije EBEL-a. Ali ovdje se moramo na kratko zaustaviti i priznati iskreno: da nije bilo EBEL-a, ne bismo bili sada ovdje gdje jesmo.

 

Stoga, ovaj mali kutak ovoga puta posvećujem EBEL-u i brojevima koje smo tamo ostvarili. Zapravo, ne koje smo mi ostvarili, već koje su ostvarili ljubitelji navijača. Kao i iz vremena Gortana, imena nekih EBEL igrača se i danas spominju, neke igrače navijači i danas p(r)ozivaju, neke još uvijek nismo preboljeli, a neke nikad nećemo zaboraviti. I dok svatko ima svog osobnog ljubimca, statistika je čisto hladnokrvno stvorenje koje samo gleda učinak i brojke. Pa vas prepuštam da još malo gledamo kako je to bilo, za malo više od tri tjedna, 06.09.2013. počinjemo novu stranicu u povijesti.

 
  Broj odigranih utakmica (GP)
  Broj postignutih golova (G)
  Broj asistencija (A)
  Broj ukupnih bodova (PTS)
  Plus/minus statistika (+/-)
  Broj sakupljenih kaznenih minuta (PIM)
  Broj postignutih golova s igračem više (PP)
  Broj postignutih golova s igračem manje (SH)
  Broj pobjedničkih golova (GW)
  Statistike golmana
* Svi podaci preuzeti su i obrađeni sa službene stranice EBEL lige
Tematska slika